אתם מוצאים את עצמכם לאחרונה מתלבטים האם הגיע הזמן לכתוב צוואה? או האם זה בכלל כדאי? הגעתם בדיוק למקום הנכון. ראשית, כדאי שתדעו: כדאי לכתוב צוואה, וכמה שיותר מהר. אומנם זה לא נעים להתעסק במוות ואומנם לרבים מאתנו קשה לחשוב על היום שבו הם ילכו מהעולם, אך בפועל כולנו יודעים שזה יקרה לנו במוקדם או במאוחר. יש לא מעט סיבות שבגללן חשוב כל כך לכתוב צוואה, כמו לדוגמא: כך תוכלו להשמיע את רצונך גם אחרי שכבר תסתלקו מהעולם וכך תוכלו למנוע סכסוכים מיותרים בין היורשים שלכם.
איזה סוגי צוואות יש?
לא כל האנשים מודעים לכך, אך כאשר מדברים על צוואות מדברים על מספר סוגים שונים של אופציות ביניהם תוכלו לבחור:
- צוואה בעדים – היא נערכת בנוכחות של שני עדים לפחות.
- צוואה בפני רשות – צוואה שעורכים בפני רשות משפטית, בין אם זה שופט, רשם של בית המשפט, נוטריון ועוד.
- צוואה בכתב יד – צוואה שכתובה מראשיתה ועד סופה בכתב ידו של המצווה. במקרה כזה הצוואה חייבת לכלול גם את התאריך המדויק שבו היא נערכת ולשאת, כמובן, גם את חתימת המצווה.
- צוואה בעל פה – כאשר המצווה סבור כי תוך שעות ספורות ילך לעולמו והיא חייבת להיעשות בפני שני עדים לפחות. שני העדים שומעים את הצוואה ומעלים אותה באופן מדויק על הכתב.
- צוואה הדדית– סעיף 8א לחוק הירושה קובע כי בני זוג רשאים לכתוב צוואות הדדיותמדובר בצוואות אשר מסתמכות האחת על השנייה
עוד נתון מעניין שכדאי לדעת לגבי צוואות, זה שניתן לשנות אותן. כלומר, אחרי שתכתבו צוואה ותחתמו עליה תוכלו לשנות אותה, לגרוע ממנה נתון מסוים או להוסיף לה סעיפים שונים, וזאת על ידי עריכת צוואה חדשה. לכן, אפילו אם אתם מרגישים צעירים, בריאים וחיוניים, מומלץ להגיע ולחתום על צוואה שכן בעתיד תהיה לכם אפשרות לעדכן ולשנות אותה בהתאם למצבכם.
איפה שומרים את הצוואה?
מה שהטריד אתכם עד היום בכל מה שנוגע לצוואה זו השאלה איפה שומרים אותה? אם כך, כדאי שתדעו: אתם יכולים להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה, וכן לשמור את הצוואה, אחרי שהיא נכתבה ונחתמה, בכל מקום שמבחינתכם נחשב לבטוח. זה אומר שתוכלו לשמור אותה בבית, בכספת, במשרד או אצל עוה"ד. יש כמובן עדיפות לשמירה על הצוואה אצל עוה"ד שלכם, שכן בצורה כזאת תוכלו להיות בטוחים שאיש לא יוכל לגעת בה או, חלילה, להעלים אותה ככה סתם.
מה מומלץ להכין לפני שפונים לחתום על צוואה?
לחתום על צוואה זה לא כמו לחתום על כל מסמך שגרתי אחר בחיינו ולכן ברור מדוע מעורבים כאן לא מעט רגשות. זו הסיבה שבגללה, אם אתם עומדים לחתום על מסמך כזה, רצוי תחילה להכין את רשימת הנכסים שיש לכם, כולל פירוט של: נדל"ן, מכוניות, תכשיטים, חשבונות בנק או כל דבר אחר שיש לו ערך כלכלי כזה או אחר. בנוסף, כדאי לחשוב מראש מי תרצו שיהיו היורשים שלכם וכיצד אתם רוצים לחלק ביניהם את הרכוש. בנוסף, אם אתם מסייעים לאדם מבוגר אחד לחתום על צוואתו, חשוב מאוד להגיע למעמד הזה עם אישור רפואי המעיד על כך שהמוריש צלול בדעתו בעת החתימה על הצוואה.
זקוקים לעזרה? רוצים לקבל מידע נוסף? לקבוע פגישה לחתימה על הצוואה? התקשרו עוד היום לעוה"ד אורטל שמואל למספר: 054-3279229 ובואו לקבל שירות אדיב, יעיל ומקצועי לכל אורך הדרך.