אורטל עורכת דין

הסכם ממון

בשנים האחרונות אנחנו רואים שעוד ועוד זוגות בוחרים לחתום על הסכם ממון, לא רק בישראל, אלא בעולם כולו. לכן אנחנו יכולים להבין מדוע הרעיון הזה עבר גם לכם בראש, כי האמת היא, שבימינו הסכם ממון זה משהו שלא כדאי לוותר עליו. זה לא משנה אם אתם מתכוונים להתחתן או שאתם ידועים בציבור. זה אפילו לא חשוב אם אתם רוצים לעשות חתונה דתית-מסורתית או שחשבתם על כל טקס אלטרנטיבי אחר, כי מה שבטוח, זה שעל הסכם ממון לא מוותרים. בדיוק כפי שיש לכם פוליסות ביטוח שונות, כך אתם יכולים להפסיק להתחבט בעניין של הסכם וממון ולחתום עליו עוד היום, כי למה לדחות את העניין?

לא רומנטי אבל הכרחי

אין משהו רומנטי בחתימה על הסכם ממון, כי מה שאנחנו עושים למעשה זה לכתוב, סעיף אחרסעיף, מה יקרה אם הזוגיות לא תצלח ואם בסופו של דבר נחליט שנפרדים.

במקרה בו צברו בני הזוג רכוש לפנישנישאו וקיבלו מתנות או נכסים בירושה, יגדיר ההסכם מהו החלק אשר יכלל ברכושהמשותף ומנגד מהם הנכסים שיישארו בבעלותם הפרטית.

מכאן, חשיבותו של ההסכם לבניי זוג המגיעים לנישואין כשאינם מאוזנים כלכלית – צד אחד בעל נכסים והשני לא – או כשברשותם נכסים שאין בכוונתם לכלול כחלק מהתא המשפחתי.

ההסכם יגדיר לפי רצון הצדדים מהו יחס החלוקה בין בני הזוג לגבי רכוש שנצבר בנישואין, כיצד ירשם הרכוש במהלך הנישואין והתייחסות נפרדת לנושא עסקים ופירות מעסקים, כך למשל, יובטח חלקו של אחד מבני הזוג בכל הקשור לחברה המשפחתית, גם אם בפועל לא לקח בו חלק ונותר בבית לטפל בילדים. מצד שני, יבטיח ההסכם את זכותו של בן הזוג אשר עבד בפועל בעסק המשפחתי.

עם זאת, חשוב שתבינו: יש מכך טעם רב. האם אתם באמת רוצים לריב על רכוש? על מכוניות? על דירות או על בתים פרטיים? התשובה היא לא, ובדיוק בשביל זה משרדה של עוה"ד אורטל שמואל נמצא כאן עבורכם.

מה כולל ההסכם?

הסכם ממון בדרך כלל כולל בתוכו התייחסות מפורטת או כללית לאופן שבו תרצו לחלק ביניכם את הרכוש במידה ותחליטו להיפרד. ברוב המקרים מדובר על דירה או על בית שבני הזוג יקנו בעתיד. חשוב לדעת שהסכמי ממון אינם שוללים שיתוף בנכסים ואין כל מניע לקבוע גם בהסכם הממון, שיתוף מלא לגבי כל הנכסים שיצברו לאורך השנים, או לאו.

דברים שאולי לא ידעתם על הסכם ממון, הם לדוגמא העובדה שאם החלטתם להינשא בעתיד, הסכם כזה חייב את אישורו של בית המשפט שכן אחרת הוא לא יקבל תוקף. אומנם זו פרוצדורה מאוד מהירה, קלה וגם אינה יקרה, אך בלי אישורו של בית המשפט מדובר על פיסת נייר שאין לה הרבה משמעות. לעומת זאת: כאשר מדברים על הסכמי ממון שנכתבים בין שני בני זוג שטרם נישאו ואין בכוונתם להינשא בעתיד, ניתן לאשר את ההסכם אצל נוטריון או אצל רשם הנישואים, בלי צורך להתייצב בפני בית המשפט. בנוסף, חשוב לציין כי במידה ואתם חושבים להביא לעולם ילדים ביחד, בהסכם ממון שנכתב לפני הנישואים אסור לכלול עניינים הקשורים למזונות ילדים. העניין הוא שבית המשפט לא יאשר הסדרי ראייה או משמורת מסוימת עבור ילדים שטרם נולדו.

בואו לחתום על הסכם ממון במקום הבטוח והמקצועי ביותר

רוצים לחתום עוד היום על הסכם הממון שלכם? חשוב לכם לעשות זאת באווירה נעימה ונינוחה? רוצים להבטיח שכל הסעיפים החשובים יכללו בהסכם? התקשרו עוד היום למשרד של עוה"ד אורטל שמואל וקבעו לעצכם פגישה. עוה"ד אורטל שמואל מגיעה עם שנים רבות של ניסיון ואת משרדה היא הקימה כבר בשנת 2012, כך שאיתה תמיד תרגישו שאתם בידיים טובות. זקוקים לפרטים נוספים? רוצים לקבוע פגישה עוד היום? התקשרו למספר: 054-3279229 ותראו שלא תצטערו על כך. אומנם המצב האידיאלי הוא לחתום על הסכם ממון שלא תעשו בו שימוש לעולם, אך מוטב שיהיה לכם הסכם כזה, חתום ובעל תוקף, מאשר להצטער על כך בעתיד.

הסכם ממון