אורטל עורכת דין

גירושין

בלי ששמתם לב איך זה קרה פתאום קיבלתם את ההחלטה: "מתגרשים!" וכעת אתם תוהים איך לעשות את זה בצורה נכונה? הגעתם למקום הנכון. הדבר הראשון שכדאי לכם לדעת על הליך גירושין, זה שאתם מוזמנים לשכוח את כל מה שידעתם בנושא. אומנם זה נכון, כפי שבוודאי ידעתם, שכאשר מדברים על גירושין מדברים על חלוקת הרכוש, חלוקת החובות ועל נושאים כמו משמורת על הילדים, אך בפועל ההליך הזה לא חייב להיות מורכב וארוך כפי שאולי אתם חושבים. אחד מהטיפים החשובים ביותר שניתן לקבל בנושא הגירושין, הוא לבחור בהליך של "גירושין בהסכמה". כפי שמעיד השם, במקרה כזה שני בני זוג בוחרים להתגרש מרצון ומתוך הסכמה, מה שחוסך מכם הליך משפטי מייגע, מתיש ומעייף. משמעות הדברים מבחינתכם, בני הזוג שבוחרים להתגרש, הוא פשוט: כעת עליכם לנהל משא ומתן, לגבש הסכמות שיהיו מקובלות על שניכם ולחתום על הסכם הגירושין.

מתי גירושין הופכים לתהליך יקר במיוחד?

כולנו מכירים את המשפט "מרבה נכסים מרבה דאגות", ובהחלט ניתן לומר שלא פעם כאשר בני הזוג המתרגשים צריכים לחלק ביניהם רכוש רב, התהליך עצמו יותר מורכב. אפשר להבין את ההיגיון, שכן במקום להתווכח על דירה אחת שצריך לחלק בין שני אנשים, מדובר על יותר נכסים ויש להגיע להסכמה והבנה לגבי כל נכס ונכס. כמו כן, ככל שכל אחד מבני זוג מתבצר יותר בעמדותיו מבלי לראות את הצד השני, את העלות של כל התהליך ובעיקר את טובת הילדים – כך ההליך כולו יהיה ארוך ומייגע יותר. לכן, עוד לפני שאתם פונים לעו"ד כזה או אחר כדי להתחיל הליך גירושין, חשוב שתשבו ותדברו. האם באמת יש ביניכם הסכמה? או שאולי רק צד אחר רוצה להתגרש והצד השני לא מוכן לצעד הזה? ככל שתגיעו מגובשים יותר לתחילת התהליך כך העניין יסתיים מהר יותר ויעלה לכם הרבה פחות כסף. לעומת זאת, אם תגיעו עם חובות ועם חוסר יכולת לקבל החלטה משותפת לגבי כל נושא ועניין, בהחלט עלול להיות שהתהליך יהיה ממושך ומעייף, ההמלצה היא להיעזר בשירותיו של עו"ד מנוסה בתחום.

אז איך מתחיל התהליך?

בחודש יולי 2016 נכנס לתוקפו חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע"ה-2014 אשר קובע כי הליך גירושין נפתח כבקשה ליישוב סכסוך ביחידת הסיוע וזאת בטרם הגשת תביעות לבית המשפט או לבית הדין הרבני.

מטרת החוק היא לסייע לזוגות ליישב את הסכסוך בינהם בדרכי שלום ולמנוע הצפת תביעות בבתי המשפט, לטובת בני הזוג וילדיהם, הליך זה אינו כרוך בתשלום, מלבד אגרה בסך 100 ₪.

במידה ולא צלח ההליך ליישוב סכסוך ולא הגעתם להסכמה, מי מבני הזוג שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך יכול לבחור לאן להגיש את תביעתו, לבית המשפט למשפחה או לבית הדין הרבני.

בחירת ערכאה משפטית

בישראל קיימות שתי ערכאות מקבילות לדון בענייני משפחה, בית משפט למשפחה ובית הדין הרבני.

לבית הדין הרבני יש סמכות לדון רק בענייני נישואין וגירושין, אין לבית הדין סמכות לדון בנושאים, שאינם נוגעים לגירושין או נישואין בין בני זוג שאינם יהודים. אך יוער, כי המונח "נישואין וגירושין" כולל תביעת מזונות (רק בהסכמה), תביעת כתובה, תביעה לשלום בית ועוד. כמו כן, לבית הדין הרבני יש אפשרות "לרכוש" סמכות לדון גם בענייני רכוש או משמורת ילדים, במקרים שבהם תביעת הגירושין כורכת עמה את אותם נושאים.

במקביל בתי משפט למשפחה, ניתן לדון בכל הנושאים הנובעים מהגירושין, מלבד הליך הגירושין עצמו אשר מסור אך ורק לבתי הדין הרבניים, אולם אם אחד מבני הזוג לא יהודי, בית משפט למשפחה מוסמך לדון בהתרת הנישואין.

החשיבות של בחירת עוה"ד המתאים

בין אם אתם חושבים על הליך כמו גירושין, רוצים לחתום על הסכם ממון או שאתם רוצים לדון בכל סוגיה הקשורה לצוואה, חשוב שתבדקו לאיזה עורך דין אתם פונים. הם באמת נדמה לכם שכל עורכי הדין יוכלו לעזור לכם? האם כל מי שלמד משפטים הוא אדם שמכיר את החוקים לעומק בתחום הגירושין? התשובה היא כמובן לא. החדשות הטובות הן שאם אתם רוצים להתגרש ולעשות את זה מהר ותוך כבוד הדדי, הגעתם למקום הנכון. עוה"ד אורטל שמואל הקימה את משרדה, העוסק בדיני משפחה, בשנת 2012 ומאז ועד היום היא נותנת שירות לאינספור לקוחות מרוצים ברחבי הארץ. צוות המשרד של עוה"ד אורטל שמואל חרט על דגלו לתת שירות אדיב, מקצועי ומסור לכל לקוחותיו, אז למה שלא תצטרפו גם אתם עוד היום ללקוחות המרוצים של המשרד? זה נכון שגירושים הם אף פעם לא עניין פשוט ויש הרבה מאוד רגשות שמעורבים בעניין, אך עם עו"ד מקצועית תוכלי לעשות זאת מהר יותר ובלי לסבול לאורך כל הדרך.

 

גירושין